места

ДА! 3Gauchos: латино с щипка българско

1
ДА! 3Gauchos: латино с щипка българско

ДА! 3Gauchos: латино с щипка българско

Гаучосите са от Аржентина, старософийската салата е от България, а родисиото е от Бразилия. От тази комбинация обаче новият ресторант 3Gauchos получава микс, който изглежда добре и е приятен на вкус.

Който знае старата пицария Тукан на бул. Гоце Делчев, ще се учуди колко променено може да бъде мястото и да остане същото. Дизайнът е удобен минимализъм с много дърво, което прави помещението, интересно разработено на ниво и половина да изглежда уютно.

Първото, което забелязва човек е пеещият с китара в ръка гаучо и асистентката на келнерите – шоколадова перла от далечни земи. После вижда салатения бар, който смесва латиноамериканската и българската традиция – от типичната бразилска фейжуада (тъмен боб с месо) до снежанката и предпочитания от нас катък.

Повечето основни ястия се сервират по бразилската система родисио – идва голям шиш с месо, от който келнерът реже малки крехки парчета.

Получава се хем интересно, хем вкусно, както гарантираме, след като опитахме свинския врат, сервиран по този начин. Специално внимание заслужава домашният хляб, който се пече на място. Десертите са оригинални.