места

ДА! Тратория Джорджо, макар и без пица

Где се е чуло и видяло италиански ресторант в България без пица. То и не италианските предлагат най-популярната храна в света, камо ли специализираните в кухнята от Ботуша. Е, имa и такова „животно“. Ресторантът се намира на бул. Витоша и отвън лъже, че е съвсем малък.

Защото повечето хора сядат навън. През този сезон, за да пази от вятър, дъжд и внезапно застудяване, заведението е опнало закриващи от всичко това да я наречем палатка – пространство с прозрачни пластмасови „стени“, а вътре има дори греещи лампи. Минаваме към храната, която е направена наистина добре. Знаете, че нашият златен стандарт за италиански ресторанти е нещо простичко, но показателно – пастата болонезе.

Тук я има като спагети и лазаня. Избрахме второто и останахме много доволни. Както и от факта, че минералната вода тук е Панна, но се продава на цената, на която в околните капанчета сервират родните марки. Да не пропуснем и вътрешността на траторията, която е доста приятно направена като интериор, а банята е направо впечатляваща с графичната си игра.

1