места

ДА! Легендарното Барбекю за конско и още нещо

1
ДА! Легендарното Барбекю за конско и още нещо

ДА! Легендарното Барбекю за конско и още нещо

Много харесвахме Хляб и мръвка, но трябва да признаем, че Легендарното Барбукю – също в Студентския град – вдига нивото в жанра. Заведението по диагонал на Ъмбрела и изглежда във верига с култовото за този квартал заведение на сащата улица между УНСС и Зала Христо Ботев печели не само заради централната си за махалата позиция.

То предлага наистина много и разнообразна скара, пък и не само. За да пробваме нещо интересно, взехме се суджук и кюфте от конско месо и останахме предоволни в комбинация с шопска салата и направените на място чудесни питки, които правят в заведението.

Иначе на витрината му имаше всякакво барбекю – от сочни ребра до фини вратни пържоли от каквото решите месо. Имаше и десетки видове гарнитури, даже булгур, а витрините встрани от епицентъра на поръчките са отрупани и с всевъзможни други храни, та и десерти.

Специано внимание заслужава обслужването, което е едновременно непрестанно, но не и изнервено, бързо и учтиво, което действително е трудно в този град и в тази държава, при толкова много клиенти, пък и по вечерно време.