места

НЕ! Sweet Фестивална: голям провал

1

Заведението Sweet в зала Фестивална – не сме посещавали другото в Младост, е голямо разочарование. Започваме от храната, понеже тя е главното. Менюто пунтира неуспешно Хепи, но с по-кофти имидж и по-високи цени.

Даваме за пример не само бг предложенията, но дори и сушито – по-скъпо е, отколкото в добър специализиран ресторант в класическия за този тип храна токийски квартал Гинза, където морските продукти идват директно от най-големия рибен пазар в света в съседство. Понеже се предполага, че с това название на заведението, човек ще може да се надява поне на сладкишите, избираме домашна шоколадова торта, понеже другите изглеждат доста ГМО. Тотален крах, жив соц показва реалността, различна от недотам добрата, но все пак приемлива картинка. И поне да беше прясна. Сега поглед към останалите компоненти. Обслужване – не особено пъргаво, не особено доброжелателно, в никакъв случай усмихнато, а е едва следобед.

Какво ли се случва в по-късен час, когато смяната не е в началото, а в края си? Дори не смеем да си представим. Интериорът – евтинееща маниерност. Освен некрасиви, също така и неудобни за седене меки мебели. Добре, че са витрините, които заграждат от две страни заведението, иначе би било задушаващо.

Да, в него можете да видите видни представители на ГЕРБ, даже младежкия им лидер и заместник-министър Георг Георгиев и други играчи от този ранг. Въодушевяващо за партийците вероятно, но не и за редовия посетител, който просто разчита да получи добра храна и добро обслужване в приятна обстановка. Накрая, явно поради политически връзки, в заведението съвсем против закона се пуши. На какво прилича това?! Къде дреме здравният министър?