места

ДА! Roadhouse Grill за месо и сладкиши

1
ДА! Roadhouse Grill за месо и сладкиши

ДА! Roadhouse Grill за месо и сладкиши

Roadhouse Grill е ново място в София в недотам приятния голям бизнес комплекс, който израсна на мястото на Прошековата фабрика и гигантизира малките, кротки и красиви улици Сан Стефано и Шейново. Ресторантът е с огромен простор и доста впечатляващо меню. Който търси бургери, ще намери много видове, включително Макси, който наистина е удивително голям. Телешкото е в много варианти.   

Аржентинският outback стейк с черн пушена сол, който най-добре върви в гарнитура със задушени пресни картофи е нещо наистина фантастично за онези, които обичат мръвка. Пробив прави и Пиканя – един от любимите видове месо на аржентинците и бразилците, пък и на испанците, който обаче рядко се сервира у нас. Разбира се, има ги традиционните стекове Т-боун и какъв ли още не.   Специално внимание заслужават сладките работи. Ние сме влюбени във фанданите – кексовете с топъл течен пълнеж, които тук са 6 вида. Има възможност да си ги поръчате в мини вид като тройка или шестица, така че да опитате всички: с бял и млечен шоколад, с кокос, малина, банан, модния карамел. Истинско удоволствие.   

Също като целувката, облечена и поръсена с шоколад, наречена Черешкта на тортата. Или Приказната торта – да, така се нарича, направена от шоколад. Бяхме виждали в Португалия един номер, който предлагат и тук: докато си чакате хапването, а нещата стават удивително бързо, на ваше разположение са две ведра – едното е пълно с фастъци в шушулките им, а другото е за обелките, когато ги отстраните от ядката.   Забаваа е голяма! Важен детайл, който ще отбележим е прекрасното балсамико и квалитетният зехтин, предназначени за подправки, които си стоят на всяка маса, без да ги поисквате, както се налага в другите ресторанти.

И накрая, но не на последно място, както казват учтивите хора: на екраните в салона текат няколко клипа, единият от които представя фамилията Прошек. Понеже нашият стар боен другар Сула беше написал, че били строители, а не пивовари, трябва да уточним.  

С успеха на бирата си двамата братя викат своите двама братовчеди архитекти и заедно правят първата в България строителна фирма. Техни творения са Лъвов мост, Орлов мост, паметникът на Левски, който е бил личен приятел на големия брат Прошек – Иржи, а също старата необарокова Софийска гара, чието място преди 40 години зае грозното соцнещо, което имаме в момента. Апропо, по тяхно време, тя е отстояла на 1 км от София.