места

ДА! La Cattedrale между иберийското прасе и галисийското теле по Мишлен

1

Добрата храна не е мираж дори в София, а онези, които обичат месо ще имат да черпят. Изборът между иберийско прасе и галисийско теле е единственото, което ще им представлява трудност в новия ресторант La Cattedrale зад гърба на храм-паметника Александър Невски, от една страна, и зад този на парламента - от друга. Оттук започва улица Оборище.

 Освен гледката като картичка, която няма какво да загрози и към катедралата, и към Галерията за чуждестранно изкуство, и към прекрасните стари къщи по ул. Московска, и към околната градина, интересът се подхранва и от публиката – оригинален микс между депутати от всички групи и студентки от художествената академия. Докато погледът снове между тез и онез, бързо пристигат ястията. Продуктите са в основата на вкусното хапване, а когато месото е оригинално испанско плюс блек ангъс, който при това струва само 15 лв. порцията или нещо такова, нивото е гарантирано високо.

Майсторлъкът на шефа на в кухнята – испанският дипломиран кулинарен възпитаник Георги Бойковски, личи не само в тези ястия или в свръхмодерните полезности като вариациите на тема червена киноа и други ултра фешън храни, но особено в десертите. Все пак човекът идва от Мишленови ресторанти в Барселона и Мадрид и сладкишите са неговата тясна специалност. От панакотата с виолетки, през българската селска торта – доста по-добра от френската селска, до тирамисуто, което макар и в испански ресторант е класи над онова в повечето италиански. Стига ви и прост шоколадов мус с ягоди и лестенца мента, за да се почувствате доволни от живота. Добавете приятния интериор и още по-приятното обслужване и щастието става пълно!