места

ДА! Брезите в Железница като време оно

1

Брезите е непретенциозно заведение, досами красивия път, водещ от Бистрица към Самоков, алтернативен на основния покрай Панчаревското езеро и язовир Искър.

Името идва от дърветата, образували гора, насред която се шири градината и старата къща, в която се помещава ресторантът. По-правилно е мястото да бъде наречено гостилница, защото, освен да Ви нагостят – в смисъл нахранят, можете да бъдете и техни гости – в смисъл да останете да преспите на свеж планински въздух.

Витае духът на време оно и то даже не на хепи соца, ами на старите ханове, описани от родните литературни класици като Йовков. Импровизирано езеро ромоли, бързо се сервират основните неща в традициите на Балкантурист, но с някои приятни допълнения като чудесно приготвена пъстърва и домашен крем карамел, ако не Ви е страх от последните новини за яйцата, които ни продават.

Ако имаме забележка, тя не е към стайлинга и храната – те си пасват идеално и хармонично, а към възможностите за паркиране – преходът към гората е стръмен и невнимателен шофьор може да си потроши долните „органи” на колата.