места

НЕ! Барбароса – капрезе за 18,90 лв. в София – това вече е прекалено

1

Дълги години всеки ден по обед в празното заведение, което беше Остерия ди София, а после и Барбароса, хапваше банкерът Цветан Василев, който избяга от България. Последната силна епоха на това заведение беше, когато го управляваше истински генуезец, който върна лентата към специалитетите на Лигурия. От простата пица до телешките, които толкова трудно се готвят у нас, всичко му беше на ниво. Разбираме, че той се е разделил с италианския си партньор. За съжаление. Защото, макар доброто равнище на сервиза и приготвянето на храната да се запазва,  в менюто се появяват интересни позиции. Например капрезе с Моцарела Буфала, при това не голямо количество и с чери домати, продавано за 18,90 лв. Такива цени за среден ресторант в София наистина са прекомерни. Или пък количеството и качеството трябва да бъдат значително повишени.