места

НЕ! Гъливер: ресторантът не е само дизайн


1

Гъливер е един от новите претенциозни ресторанти на София. Намира се на ъгъла на улиците Аксаков и 6-и септември. Дизайнът му е наистина много приятен. Всичко е "пипнато": от евростила на горния етаж, през фините акценти като таблата с колекция от малки лъжички и стената - витрина на сладкишите, до уюта по американски на подземния етаж.

Дотук добре, както казал падащият като преполовил разстоянието до размазването си. Все пак, дори и в най-красивия ресторант хората все пак отиват, за да похапнат. Какво ни се сервира? Салата Мусе от домати с "мус" от биволско сирене. Констатацията идва с първите хапки - зеленчуците, макар и свръхтънко нарязани, че да изглеждат повече, на вкус са повехнали. Сиренето хем не е мус, хем не е качествено.

Язък за старанието да се представи резен домат като сърчице. После идва телешкото. Изглежда добре отвън и отвътре, ала тук не става въпрос за теле, а за татко му, чичо му или може би за дядо му. понеже струва 29 лева, а отстреща в Спагети кичън - буквално от другата страна на улицата е хем по-хубаво, хем значително по-евтино, моля не повтаряйте нашата грешка.

Поръчалите риба също са недоволни от храната. На ниво се оказват само десертите - изобилни като вариации, и с необходимото ниво.