места

ДА! Музей заради сладоледа

1

Археологическият институт с музей може да бе лишен от най-ценните си експонати, точно когато София се напълни с туристи, на което всички сме свидетели през последните 2 месеца, но му остана поне едно нещо. Заведение в задния двор. Музей поне 15 години е на барската сцена в София. Прилича на италианско заведение, както е разположен между красивите стари сгради на Археологическия музей и БНБ, сред зеленината на градина, отрупана с антични колони.

Публиката също е хай – от президентски съветници и разни други важни хора, които имат срещи в съседство – дали в Министерството на образованието, на туризма или в Градския съвет на БСП до митични личности като убития по неизвестни и досега причини Боби Манджуков, чието семейство осъди Инвестбанк да му се върнат 9 милиона заграбени от влог. Депутатката Корнелия Нинова и гросмайстор Веселин Топалов, за първи път забелязан в женска компания именно тук, са сред другите ВИП-ове в заведението. Те сядат на приземния, докато Боби обичаше да седи на подземния етаж на бара.

Днес обаче думата ни не е за история, а за сладолед, защото казват, че от днес-утре пак щяло да се стопля. Голямо разнообразие от култовия, но кой знае защо почти недостъпен у нас (до неотдавна съвсем) Хагендас, както и от сладоледени десерти – пробвайте бискотиното и другите изкушения в чашка, радват окото и небцето на клиентите.