места

ДА! Топ 3 на сладоледа в София

1

Сезонът на сладоледа дойде и за онези, които обичат да си угаждат е важно кой е най-добрият в града. Направихме си труда да класираме, по азбучен ред, иначе е трудно, трите топ места, където можете да си вземете разхладителния десерт. Както при ресторантите златният ни стандарт е телешкото, в сладоледената ранглиста за основен ориентир ни послужи сортът йогурт. Не че покрай вкуса на киселото мляко не сме изпробвали и повечето други вариации на представените брандове. Доверете се на нашите съвети:

Венки
Кюшето на бул. Витоша и ул. Солунска това лято ще бъде гореща точка, тъй като през юни започва ремонт на долната част на новообразуваното и провинциалеещо стъргало. Засега обаче всичко е мирно и тихо. Сладоледът на Венки е италиански и то от много добра марка, която трябва да опознаете и с шоколадовите й неща. Освен йогурта, който много харесваме, различните вариации на тема шоколад са наистина изкусителни. Сладоледът не е евтин, но пък е наистина качествен и доста по-здравословен от други, продавани на същата улица. Две топки ще ви излязат около 5 лева, но ще останете доволни. В непосредствено съседство до Венки продават гръцки сладолед, който не е лош, но няма класата на комшиите си.

Конфети
Сладоледената витрина е това, което посреща гостите на приятното заведение откъм ул. Граф Игнатиев. Малко под 3 лева струва минималната порция, която включва две топки. Ако седнете вътре, ще трябва да си поръчате поне 3, които ще ви сервират в красива чаша. Едната от тях със сигурност трябва да бъде йогурт, за да опитате колко са добри италианските майстори на заведението, а другите могат да бъдат нещо от шоколадовите варианти – например Нутела, който ние също горещо препоръчваме (нищо, че става дума за нещо мразовито, което се нарича сладолед).

Чил бокс
Друго централно кюше – на ул. Раковски и ул. Граф Игнатиев също е заето от хитова сладоледаджийница. Нейната площ бе съкратена поради нанасянето на оригинален бранд за хот дози на половината от предишната територия на заведението. Забавното в него е, че човек първо сам си „налива” сладоледа от машината – чист гръцки замразен йогурт или такъв с овкусяване на манго и какво ли не още. После пак сам добавя плодове – ние слагаме задължително пресен ананас, ягоди и нар, ядки, стафиди, шоколадови и други украси по совй вкус. Накрай претегля комбинацията и плаща нещо между 4 и 5 лева в общия случай срещу 150-200 грама наслада.