места

ДА! Coffee & Sweet A.M. заради тортите и градината

Coffee & Sweet A.M. се води на бул. Гоце Делчев, а всъщност е между две градинки при ъгъла на булеварда с описваната вече в рубриката ни Улиците на София гениално кръстена Праскова. Заведението е с лек и моден минималистичен дизайн.

Има маси навън, точно до шарената ограда на европейски направена детска площадка, където докато майките пият кафе Ришар и опитват сладките неща от витрината, дечурлигата си играят на спокойствие и дори да паднат, нищо им няма, понеже са сложили от модерната омекотяваща настилка, която вече е задължителна. Има и остъклена част с витрини към градината и цъфтящите вече дървета, която е подходяща за подслон, когато вали или вее.

Разбира се, акцентът е върху сладкишите: например опитания от нас баварски, също върху чийзкейка и останалите неща. Всичко е домашно направено. Някои торти даже са еднократно хрумване на собственичката, която ги и прави сама. Другият й специалитет са домашните сокове – от смокиня – ето това е интересно, или лимонада, както я приготвяха бабите ни.

Кроасани, сладки, какво ли не още може да се намери в това малко заведение, което е приятелски настроено и към животните.

1