места

ДА! При Джанкарло е 100% италианско място

1
ДА! При Джанкарло е 100% италианско място

ДА! При Джанкарло е 100% италианско място

В представите на много българи добрият италианският ресторант е излъскано място. Истината е по-различна. Италианският израз „яде се добре”, който е възлов за този народ, се отнася главно за малки и на пръв поглед невпечатляващи места. Защото там хората ходят с една проста цел – да хапват. Точно това го има в Da Giancarlo Spaghetteria или Спагетерия При Джанкарло на ул. Гурко.

Карираните в червено покривки веднага извикват усещане за тратория, а подредените на витрината видове паста, супа и гозби допълват картината на домашна кухня. Каквато и присъства зад щанда. Джанкарло е жив човек, италианец, който готви всичко на място и на момента.

Болонезето, понеже е от Болоня, за което говорят и фотосите по стените, е 100%, но има и плънки и заливки, каквито не навсякаде ще срещнете, като комбинациите от наденица и гъби или синьо сирене и орехи за пастите. Специално внимание към минестронето – то е с добавен любимия на италианците боб. И също е много вкусно.

Обслужването е семейно, затова е и мило. Една такава приветлива домашност е добре дошла в есенните обеди, особено, щом и небето се свъси, а точно това ни очаква тези дни. Има и десерти, които още не сме опитвали, но с голяма доза увереност можем да прогнозираме, че са добри.