места

ДА! Кемпински – капрезе в колба и 5+1 ресторанта

1

Капрезе в колба без тумбак. Салата в течно състояние, но красиво изглеждаща в тясната дълга стъкленица с цветовете на българското и на италианското знаме  – недотам дизайнерската комбинация бяло, зелено и червено. Или пък сирене с ядки, забучено на фини пластмасови спринцовки, съдържащи готов за инжектиране фреш от ягоди или малини. Къде това? Ами на лятното парти на Кемпински хотел Зографски

Не, хотелът няма нови собственици олигарси

Да, остава най-интересният кулинарен хъб в София. Капрезето, за което ви говорихме е дело на майсторите в Кенди. Това е сладкарницата на хотела, която може би е по-точно да се нарече бар-енд-динър, ако съдим по факта, че соленото меню е не по-малко впечатляващо от сладкото.
Плюс това Кемпи има пет ресторанта. Панорамата от десетилетия е без никаква конкуренция като ресторант номер 1 на милионния град. Българският ресторант, или както е известен в хайлайфа също от десетилетия по имената на собственичката Цеца е мястото, където е най-хубавата национална кухня в София.

Капитан Кук, италианският ресторант и японският, който е уникална къщичка в малкото езеро във фантастичната градина, създадена преди 35 години по всички  правила на самураите и гейшите от страната на изгряващото слънце. Ето това се нарича класна кулинарна сцена.