места

ДА! Чайната на Ангел Кънчев се препоръчва и в жега

1

Чаят може да бъде горещ. Но може да бъде и студен. Който може да не бъде химия, а истински, просто с прибавен лед. Много са теориите дали, когато температурите стигнат и минат 30 градуса е добре да се пие топло или студено.

Всеки може сам да избере според своите лични разбирания и според вкуса си в едно малко, но доста приятно заведение на ул. Ангел Кънчев. То е филиал на популярната преди години чайна във Фабриката – тя пък се намира на ул. Бенковски, малко под бул. Дондуков в посока бул. Сливница.

Какъв чай препоръчваме? За онези, които не искат да забравят последния концерт за сбогом, който в понеделник изнесоха старците – разбойници от Буена Виста Соушъл Клъб, се препоръчват Кубински нощи. За представителите на силния пол най-добре е да си вземат Мъжки чай. Има и специален Женски. Всеки да си гледа съставките, моля.

Аюрведически, просто йога, индийски, немски, ройбос, дарджилинг в много видове – който разбира от чай, със сигурност ще намери много оригинални варианти. И все био, все здравословни, за успокояване или за тонизиране, за спорт или за отмора.

Може да ги пие на място сред дървения интериор или седнал на ориенталска възглавничка отвън пред витрината, гледащ хората, които минават по прекрасната и любима наша централна софийска улица Ангел Кънчев. А може да си вземе и кутия за вкъщи.

Цветовете и ароматите, както и отварите с екзотични имена от далечни страни са толкова много, че на човек като нищо ще му се замае главата, ако не в пряк, със сигурност в преносен смисъл.