места

ДА! Made In Home, където и кюфтетата имат стил

За мнозина, когато определението "арт" бъде използвано за място или за дреха, това звучи по-скоро неприятно или, хайде, непонятно. В случая с Made In Home на кюше на любимата ни незасегната от ново строителство типично софийска уличка Ангел Кънчев, притесненията са неоправдани. На пръв поглед заведението изглежда леко хипи.

Ретрото в духа на 70-те и 80-те обаче е търсен ефект. Соцвестниците по тавана, масите от обърнати стари дървени входни врати, различните секънд хенд столове - един тренд, който тръгна като мода от Барселона преди десетина години, та чак и менюто за забавни като ефект.

Кухнята е пълен фюжън. От една страна има фантастични домашни кюфтета, които нямат нищо общо с претоплените соеви полуфабрикати, които ще ви сервират другаде, както няма нищо общо с купешката и домашната лютеница. От друга страна имате европейския асортимент от сладкиши, от който сме пробвали общо взето всичко и нямаме никакви забележки.

Хеле пък към опитите за домашен чийзкейк. Ако изобщо има нещо, което може да ви напрегне в заведението, е известната флегматичност на персонала, която би отбелязал клиентът от своята гледна точка. Понякога обаче бавната скорост не се дължи на мързел, а на нонстоп пълните салони на заведението с десетки хора, които трябва да бъдат обслужени в един момент.

1