места

ДА! Bakers с най-големите кроасани

1

По логиката: Разни хора – разни идеали, и за предпочитанията към най-прочутите кифли можем да кажем: Разни хора – разни кроасани. Със сигурност най-големите в София са при  Bakers.

Разрастващата се верига не е само в големите молове, но и във фууд корнера на Телъс Тауър на пл. Македония. Освен разнообразието от кроасани има и друго нещо френско, което въпреки британското име – Пекарите в превод, е забележително в Bakers и това са еклерите.

Специално думата ни е за шоколадовите, които на драго сърце и с чиста съвест препоръчваме. Не сме опитвали повечето други неща, които се предлагат от пекарите, но ни прави впечатление, че откликват на всички съвременни тенденции: например с хлябовете от ръж и лимец, които – както се оказва – са много важни за хората, страдащи от различни болести като диабет например, освен за любителите на засилилите се с топлото време диети и с модата на непшеничените печива.

Изобщо, радващо е, че най-накрая в хлебната култура у нас нещата се развиват. Защото, по наблюдението на чужденци, които разбират от тези неща и на често пътуващите българи, имаме голям проблем с качеството на хляба. Нищо, че като група именно зърнарите – босовете на този бизнес, са най-богати у нас.