места

ДА! Crystal bar с дъжд, но от грейпфрут върху джин-тоника и чудна гледка от градината

1

Последното място в рубриката ни за заведения – Корсо, го отличихме заради неговата гледка от високо към жълтите павета, руската черква и Военния клуб. Към същите култови за Съфия неща, но още по-красива – откъм чудна градина е панорамата на Crystal bar. Понеже има навес, можете да седнете и по време на дъжд и да зяпате напред.

Понеже все пак се води лято, освен кафе или чай, защо не си вземете и някой традиционен коктейл. От миналото лято олд скул сместта, наричана джин-тоник е отново на мода. А покрай короната и хинина, който би трябвало да има в мехурчетата на тоника, коктейлът става съвсем актуален.

В Crystal bar бяхме впечатлени, освен от много голямата чаша, и от приготвянето на микса под дъждец от грейпфрут, с който барманът и „дезинфекцира” краищата на съда. Освен, че топна и парче лимон, и парче лайм в любимия коктейл.

В това английско време едва ли има нещо по-хубаво от съзерцаването на зелена морава и исторически здания в приятна компания на чаша питие, което става и за слънце, и за дъжд.