места

ДА! Caramello е царството на еклерите

1

Еклерът – не жалкото му подобие от соцсладкарниците и някои днешни, а финото му изпълнение във френски стил, е нещо прекрасно. А най-доброто място, за да го опитате в момента в София е Caramello.

Мястото е забележително и с качеството да не се намира в центъра или на някоя възлова улица, а в квартал. Облагородяването на вкусовете в София истински и много се нуждае от това. Caramello се намира в Лагера, много близо до градината в сърцето на комплекса – между бул. Цар Борис Трети, Районния съд – бившето ГУСВ – известен като царството на разводите, като от края на минипарка откъм баскетболното игрище, го дели един блок.

Улицата на заведението – Добротица Деспот, чудно име за квартал Добруджански, е първата успоредна на ул. Баба Илийца, която пък е северната граница на зелената площ. Сладкарницата е в нов блок.
Помещението е Г-образно, акцент в интериора са ярките цветове на мебелите, но няма нищо по-впечатляващо от витрината. Освен многото и изкусителни еклери – опитахме само 2 вида - с пълнеж от шоколад и от малини, и останахме много доволни, има и торти и разни други работи, а можете да си поръчате и нещо приятно за пиене.

сичко се приготвя на място – затова и салонът е Г-образен – в центъра е кухнята.