места

НЕ! Пиаца Италия: не всеки е добре дошъл

Пиаца Италия на пръв поглед е много приятно място. От една страна, има инерцията на старата Лаваца на бул. Витоша - едно от първите евро заведения в милионния град, появило се на ръба на вековете. Чудесни пици и прилична паста, приятна доматена супа с пармиджано, макар и топла, нелоши сладкиши - дотук добре. Ала персоналът би могъл да обърка всички сметки на всеки ресторантьор.

Невъзпитани създания, които нямат общо с тая работа фамилиарничат и си правят лични класации на клиентите, което им и натъртват - ето това е наистина тъпо. В същото време не им прави впечатление, че всякакви прошляци използват тоалетната на лъскавото заведение без да са негови клиенти.

А би трябвало да им хрумва, че това не пасва нито на стила, нито на разбиранията на клиентелата. Защото на такива места не всеки е добре дошъл, ако за разлика от другите няма никакво намерение да плаща, за да ги ползва. Щом тази проста работа не се разбира от персонала и той не взема мерки, не добре дошли се чувстват клиентите и се губят. Така стоят нещата!

1