места

ДА! Green Deli със свежи идеи

1

Има малко на брой места в София, където освен храна, се предлагат и свежи идеи. Веднага даваме пример с Green Deli. Кафе, както гласи определението в названието на заведението е доста тясно понятие за това, на което попадате на бул. Стамболийски след ул. Самуил. Интериорът е в стил Ню Йорк. А баровете за храна са няколко.

Витрината за обяд прави здравословни и не чак толкова оферти. От супа от печени чушки или от броколи със синьо сирене до сандвичи от бял или черен хляб с вкякави съставки, чак до халуми. Витрината на десертите е друго изкушение, нищо че на това място ги наричат печива. Има и в американски, има и в европейски стил, та и домашни бонбони в старобългарски или поне старософийски, ако можем така да го наречем. Има и своеобразен и отделен мъфин бар с вариации на тази тема.

Обърнете внимание на дъските. Едната е за фрешовете и коктейлите от фрешове, които ви предлагат, а другата е за шейкове, смутитa и всевъзможни други напитки за разхлаждане по американски маниер. Накрая, добра дума и за обслужването, което всъщност е ахилесовата пета на много други заведения от този и друг тип.