места

ДА! Маслинена супа за душата и други работи в Егур, Егур

1

Хилда Казасян е на върха на славата си след шоуто Като 2 капки вода. Още един добър повод човек да се отбие в нейния приятен ресторант Егур, Егур.

Фенове сме на кухнята му още от времето, когато беше в първия си дом – на ул. Добруджа. Сега е досами редакцията и сме доволни.

Защото има яки хрумки. Примерно маслинената супа – един чудесен вариант за топъл и вкусен лек обяд. Мнозина обаче ще търсят ястия със завъртени имена и ще ги намерят. Някои са арменски 100%, другите са варианти на световни образци. Примерно карнъ салат от патладжан, сирене и мед е нещо уникално, докато Хайгухи е нещо като Цезар, а Лолиг е вариация на тема Капрезе.

Който не знае какво е мантъ – направо да поръчва. Ние сме фенове на лозовите сармички, които се правят не само с ориз, ами и със стафиди, канела и лимон – друг чудесен вариант за манекенски обяд. Класика е пилето Масис със сьомга и спанак.

Много кавказко нещо са шашлиците – в Егур им викат „хоровац”. От десертите предпочитахме арменската грис халва с нар, но баклавата също не е лоша, а типично  сладкото от зелени орехи, както и позабравеното ашуре.