места

ДА! Ателие: нещо френско

1

Ателие, или както е по-известно – заведението на Белослава, прилича досущ на малко френско бистро. Не парижко, защото може да бъде също в Ница или Кан. В хубави дни вече вадят и маси навън, на тротоара на ул. Асен Златаров, малко след ъгъла с Оборище.

Менюто е малко, но европейско – съвсем по средиземноморски. Не че не може да си поръчате и таратор и да останете доволни от него. Публиката е логоманска. Обслужването е вежливо без размазване, което прави отлично впечатление. Нашият обичаен стандарт – телешкото, също става, хеле пък при ниската летва на софийските ресторанти като цяло. Апропо, филето го сервират по френски маниер с пържени картофи, което у нас рядко се прави.

В заведението определено обичат зехтин и го разливат без пестене, което може някому да се стори прекалено, особено ако разчита на диетичността на салатата  Капрезе например. Трудно е да се каже, ако човек трябва да избира между това ресторантче и сходното по характер и близко по местоположение Павилион кое от двете би предпочел.