места

ДА! Щастливото прасе: колко е лесно да бъде ОК

1
 ДА! Щастливото прасе: колко е лесно да бъде ОК

ДА! Щастливото прасе: колко е лесно да бъде ОК

Джун е парола, която в София през последните години означава вкусна храна, представена по изненадващ и модерен начин. Новият проект на кулинарния гуру на милионния град е Шумното прасе. Ресторантът в локалното платно на бул. Цариградско шосе на ъгъла с ул. Загоре е идеален. Персоналът е приятелски настроен, информиран и знае какво да препоръча. Не дава тъпите отговори: "откъде да знам какъв ви е вкусът" или "не съм опитал всичко". Интериорът е доста приятен - хем е модерен,
хем не е претенциозен, има големи витрини и забавно декорирани стени.
 
Разбира се, най-важно е менюто. Всъщност двете. Защото първото, което ви поднасят е баровото меню. Аперитивите са разделени по групи. Дори елементарно нещо като греяната ракия - едно от предложенията, изглеждат оригинално, когато ви ги поднесат. Преоткриване на традицията от хора, които в друг случай никога не биха си помислили да изберат подобно антре
за вечеря. Избрахме нея, а не примерно аперола с просеко като илюстрация, защото искаме да подскажем колко лесно е всъщност нещо просто да бъде ОК. Пренасяме се на кулинарните предложения с още доказателства. Примерно салатата от есенно - зимни зеленчуци - хем е семпла, хем е изненадваща, хем няма някой на когото да не се хареса.

После предястията - не сте си представяли, че един лучник може да изглежда феноменално и да си е пак така вкусен. От ястията ние заложихме на агнешки кюфтета върху канапе от смилянски боб или нещо от сорта и останахме предоволни. Защото в един добър ресторант наистина умеят да хранят и погледа, и стомаха.


Снимка: Фейсбук