места

НЕ! 15 лв. такса Рязане в Неделя, КЗП само си приказва за санкции

1
НЕ! 15 лв. такса Рязане в Неделя, КЗП само си приказва за санкции

НЕ! 15 лв. такса Рязане в Неделя, КЗП само си приказва за санкции

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса „нож“ за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от групата Майките на София: “Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници Неделя и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на 4 години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв такса "рязане".

Такъв бил редът в тези сладкарници. Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарницата на Неделя в столичния квартал Слатина, пише Монитор.  Проверка на изданието на място показа, че в сладкарници Неделя има такава такса и тя се нарича Обслужване на тортата.

Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението“, обясни служителка от сладкарницата на Неделя на . бул. Шипченски проход в София. Това е от години. Неотдавна начислена такса Празен стол в ресторант в Созопол доведе до намесата лично на премиера и ресорния туристически министър, въпреки че съвсем друг орган е отговорен по темата.

„Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме", закани се тогава шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ОБАЧЕ НЯМА!