места

ДА! ХАБИТАТ ЗАРАДИ ХОРАТА И ХРАНАТА

1

Откакто клубовете в София заприличаха на чалга храмове, без дори да свири чалга, мнозина търсят интелигентни места, където човек може да срещне прилични хора и добра храна. А напитките навсякъде са едни и същи.

Бар Хабитат е добра идея. Първата червена точка е локацията – намира се в края на сградата на Сатирата на тихата улица Стефан Караджа на ъгъла с най-малката в града – Луи Леже, на гърба на 6-о училище, има маси навън.

Втората червена точка е за дизайна – хем е евро, хем е минималистичен, хем обаче със закачка, при това колоритна. Третата червена точка е храната. Кой казва, че хамбургерите са нещо задължително гадно? Хабитат доказва, че когато са направени с телешко Кобе или Блек ангъс, могат да бъдат истинско гастрономично удоволствие. Изобщо, когато човек си знае работата, а случаят с персонала е точно такъв, на публиката – софийска натурална, не й трябва повече.

Стига само хвърляне на един поглед към отстоящия на метри на другия бряг на улицата незаконно застроил тротоара обект на Хепи – тази варненска верига, символ на провинциалната агресия в столицата, за да се разбере колко важно е да имаме оазиси на добрия вкус във всяко отношение. Като Хабитат.