места

ДА! Миш – маш е подобреният вариант на Качамак

1

Заглавието звучи абсурдно, но е истина. Миш-маш е второто заведение на собствениците на нашумелия и отдавна представен от нас ресторант Качамак. И прави впечатление, че се явява подобрено издание. Веднага отговаряме защо. Освен менюто на Качамак, заелите мястото на стария Апартамент и представяната от нас преди месеци Ароми ла Ботега на ул.Парчевич, предлагат и разнообразие от миш-маш – едно доста приятно и типично ястие, което, както се оказва може да бъде тема за интересни вариации.  

Хубавите телешки неща, фоа-гра, тарама и всякакви други работи, с които публиката е свикнала, ги има и в новото заведение. На което, по случайност, имахме честта да бъдем сред първите гости в премиерната за него петъчна вечер. И се зарадвахме на прекрасните агнешки кюфтета със зелена салата, които горещо препоръчваме, заедно с подходящия за комбиниране селски хляб.

Иначе интериорът е запазен, какъвто беше в италианския период на заведението – с дървенията и стойките за вино, с различните издигнати и по-ниски зони. Пуснали са само някоя и друга композиция от дървени и метални вилици и лъжици да пада от тавана, за да има арт акцент в цялата работа.