шопинг

Вести old

Ким Джоунс поема Фенди

Ким Джоунс поема Фенди

След смъртта на Карл Лагерфелд, трябваше да се реши въпросът за това кой ще поеме щафетата. Маестрото, оглавявал модните гиганти Chanel и Fendi, остави огромно наследство след десетилетия. В Chanel кормилото пое Виржини Виар, дясна ръка на Карл.

Fendi най-накрая взеха решение на кого да поверят своята дамска мода. Новият креативен директор на женските колекции е Ким Джоунс, който заема същата позиция за Dior Men. „Той е голям талант и с работата си за Dior доказа способността си да примирява наследството на един бранд с модерния смел поглед.

Убеден съм, че неговата визия и страст могат да бъдат само от полза за Fendi“, заяви Бернар Арно, президент на Louis Vuitton Moët Hennessy. Джоунс ще продължи работата си с Dior, паралелно с тази за Fendi:

„Да работя за две престижни модни къщи е истинска чест за мен. Голяма привилегия е да мога да продължа работата си, започвайки в същото време да творя за също толкова голям бранд“, сподели Ким Джоунс. Той ще представи първата дамска колекция за есен/зима 21-22 по време на Седмицата на модата в Милано през февруари.

Няма коментари към този материал !