шопинг

Вести old

Пънк принцесите на Шанел

Пънк принцесите на Шанел

"Тази колекция е вдъхновена повече от Карл Лагерфелд, отколкото от Габриел Шанел", започва презентацията си новата Креативна сила на френската модна къща Виржини Виар, която, по свои думи, пренаписва правилата на марката; олекотява дизайните, прави ги по-близки до хората.

"Мислех за пънк принцеса, излизаща от Le Palace по изгрев слънце, с тафтена рокля, разрошена коса, пера и изобилие от бижута", продължава разказа за вдъхновението си Виар. Подобно на lookbook-а за круизната колекция за 2021 на къщата, представена преди месец, тазсезонното кутюр предложение е изобразено по универсално нов за Chanel начин - отчасти заради индивидуалния почерк на Виржини, отчасти заради глобалната пандемия.

Посредством видео и 30 изображения, заснети от Майкъл Дженсън, се запознаваме с колекция кутюр Есен/Зима 2020-2021 - моделите Адут Акеш и Риане фон Ромей ни дават да надникнем в елегантния, но на моменти полюсен свят на Chanel креациите, докато танцуват и позират на семпъл фон. "Карл би отишъл в Le Palace, той би правил компания на тези изискани и много направени дами, които са и достатъчно ексцентрични", продължава дизайнерката темата за вдъхновението си.

И, да, от жакетите, туийдените тъкани със сребърни нишки и драматичните вечерни рокли с неочакван силует става кристално ясно, че Виар действително твори, мислейки за света на Карл... "За мен Висшата мода е романтика в самия си замисъл. Има толкова много любов във всеки един от тези силуети", казва в заключение Виар.



Няма коментари към този материал !