Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Нина Николина и Магическите гласове на България в Театър Азарян

отпечатай новината

09.05.2018 14:20 | Видян 1583 пъти

Нина Николина и Магическите гласове на България в Театър Азарян

На 30 май, в Театър Азарян НДК е премиерата за България на първия и единствен до момента,  мултимедиен концерт - спектакъл с народна музика, в изпълнение  на Нина Николина и хор Магическите гласове на България.

В концертната програма са включени акапелни изпълнения на  - Излел е Дельо хайдутин -  българското „космическо” послание пред земната цивилизация,  Седнало е Джоре, Бре Петрунко, Дилмано, Полегнала е Тодора, Мори айда, айда, Вечеряй Радо и други.

С видеопослания в концерта ще се включат -  световноизвестното, българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан. В мултимедията, зрителите ще видят сцени от класически,  български филми, картини на големи български художници като -  Майстора, Златьо Бояджиев и Димитър Казаков – Нерон.

На сцената на Театър Азарян ще се качат и Калин Вельов – перкусии и Димитър Тишев – акордеон и кларинет, които с народните певици ще представят композиции от проекта Pendara Ethno Project  - изумително съчетание на автентичен фолклор, екзотични ритми и DJ звучене.
   
Концертът е със специалното участие на известната оперна певица Виолета Радомирска, която разнася славата на новото поколение оперни изпълнители по света и пианистката Йоланта Смолянова.

“Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни”, казва режисьорът на спектакъла Любомира Костова.

Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев, представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините.

Музикален продуцент – Нина Николина.  

Официална премиера на спектакъла бе на 9 март в престижната, концертна зала Cité de la musique в Страсбург, организиран по повод Българското председателство.
След успеха в Страсбург спектакълът, посветен на прочутите български гласове ще  гостуват в Берлин на 24 май, деня на славянската писменост и култура.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !