Преслава отрича нова операция на носа

Преслава отрича да си е правила нова операция на носа....

Избират Мис България на церемония с...

Специален кръг, свързан с коронавируса ще има на...

Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака

отпечатай новината

25.07.2017 13:42 | Видян 781 пъти

Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака

На 22 юли, копродукцията на Белгия, Холандия и България Белгийският крал, в която Нина Николина прави своя кинодебют, спечели Голямата награда Grand Prix на международния кинофестивал в Одеса.

Това отличие се връчва на филма спечелил най-много гласове на публиката на фестивала.

България, в лицето на Нина Николина, като актриса и Мира Сталева, продуцент от българска страна,  бяха официалните  представители на филма от трите държави. Нина Николина, получи заслужени овации за ролята и на Ана - българска, народна певица, спечелила сърцето на белгийския крал.

На фестивала в Одеса, Нина Николина изправи на крака публика, жури и журналисти с акапелни изпълнения на Излел е Дельо хайдутин в два поредни дни.

Филмът е представен с успех на кинофестивали в над 50 държави. Нина Николина бе официален гост на кинофестивалите във Венеция, Маракеш, Клуж, на които освен с талант, очарова и с визия.

Изпълнителката участва в етноджаз фестивали и концерти и на родна сцена, с участието на изтъкнати музиканти. Формациите изпълняват песни от различни фолклорни области на България в нов аранжимент.

Последният сингъл на Нина Николина  е Яна. Песента е в основата си македонска, народна песен, аранжиментът е на Мага. Видеоклипът  е по идея на Георги Тошев, реализиран от Павел Червенков и носи фотографския му почерк, лента – в градска , по-скоро условна среда. 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !