шопинг

Вести

Кралица Камила разкри кои са любимите й брандове

Кралица Камила разкри кои са любимите й брандове

Кралица Камила е предоставила първите си кралски права на седем компании, включително Шейн Конъли, дизайнерът зад флоралните аранжименти на миналогодишната коронация и сватбата на краля и кралицата през 2005 г., както и на луксозния централен лондонски универсален магазин Fortnum & Mason.

Седемте компании, избрани от Камила, са сред 145-те, избрани преди това от крал Чарлз III, когато той беше принц на Уелс, чиито права са подновени след възкачването му на трона.

Кралските заповеди действат като печат на одобрение, за да посочат предпочитаните стоки и услуги, използвани от кралското домакинство и старшите членове на кралското семейство.

 Така че, ако искате да знаете къде Чарлз и Камила пазаруват шапки или откъде купуват вино или органично месо, струва си да проверите кои компании са направили разрез.

Използването на кралски заповеди може да бъде проследено до средновековието, когато Хенри II за първи път е предоставил Кралска харта на Weavers' Company, според Асоциацията на притежателите на кралски заповеди. През 15 век са издадени първите официални кралски заповеди, включително на кралския печатар Уилям Какстън.

Избрани компании получават разрешение да използват кралския герб върху своите опаковки, превозни средства и реклами за пет години. Днес актът за официално одобрение на определени марки остава една от последните останали правомощия на британската монархия, които не са повлияни от парламента.

Експертът по бранд финанси Дейвид Хей казва, че клиентите са готови да платят между 12% и 24% допълнително за марки, които имат кралска заповед, според проучване, проведено от неговата консултантска компания миналата година.

„Няма съмнение, че след като получите кралска заповед, има значение, всеки ден на улицата, когато хората купуват вашите продукти и когато става дума за продажба на компания“, каза той пред CNN.

Те също могат да бъдат от полза за британските компании на международната сцена, добави Хей. „Има много ситуации, в които британските марки се развиват напред на места като Америка, Близкия изток, Китай и наличието на кралска заповед определено помага.“

Кралските заповеди се дават на широк кръг лица и компании в различни сектори, от селското стопанство и опазването до офис консумативи и облекло.

Други компании в последния списък на краля и кралицата включват Wartski, базиран в Лондон бизнес за бижута, Corgi Hosiery Ltd, уелски независим производител на чорапи, и Camel Valley, лозе в Корнуол, на което се доверява производството на пенливи вина за кралските особи.

„Нейно Величество проявява силен интерес към развитието на английските вина“, каза Боб Линдо, управляващ директор на Camel Valley, добавяйки, че тя е била „страхотен източник на насърчение и ентусиазъм“.

„Да бъда назначен за един от първите й притежатели на заповед е много специално“, каза той.
Получаването на кралския печат на одобрение отнема няколко години и включва труден процес на кандидатстване. „Ако предлагате стоките си на един от кралските дворци, които предоставят тези неща, повече от пет години непрекъснато, имате право да кандидатствате“, казва Хей.

Тази година имаше „строг фокус върху действията за устойчиво бъдеще“, според Том Атрон, главен изпълнителен директор на Fortnum & Mason, луксозният базиран в Лондон магазин за храни и напитки, който получи една от първите кралски права на Камила.

 Хей също е забелязал тази промяна към добра екологична практика. „Изглежда съвсем ясно, че ако има някакви (екологични, социални и управленски) проблеми с компанията, те няма да получат кралска заповед“, каза той.

„Сега това всъщност създава малък двоен удар от полза за тези компании. Ако някой от кралското семейство използва вашия продукт, те го харесват и смятат, че е добър, това е едно нещо. Ако от друга страна те одобряват факта че имате високи стандарти на ESG, в настоящия свят, това си струва теглото в злато."

Няма коментари към този материал !