профили

Светла Иванова

Светла Иванова

Рождена дата: 23.10.1982
Пол: Жена

Светла Георгиева Иванова е родена на 23 октомври в Казанлък. На 5 години тя започва да се занимава с модерни танци и джаз балет, а когато е вече на 7, открива страстта си към  българските народни танци и модерния балет. Завършва школа за манекени и фотомодели, като печели няколко конкурса за красота.
Красавицата завършва бакалавърска степен в Софийски университет, а след като окончателно се ориентира към музиката, записва магистратура „Поп и джаз пеене” в Нов български университет.
 През 2001 година Светла се появява на българската музикална сцена. Следва серия от песни, които малко по малко навлизат в топ 20 на българските музикални класации. Песента й „Взрив от ритъм” достига трето място в класациите, което си е невероятен успех. В истински хит се превръща песента й „Обичам те до тук”, която е римейк на добре познатото парче на ФСБ.
  Певицата многократно е номинирана в категориите най-добра певица и най-добра песен. Получава и наградите на телевизия  „Планета” и „БГ радио”  и за най-добър видеоклип през 2006 г. за песента C'est La Vie. Неин режисьор е Васил Стефанов.
Малцина знаят, че певицата е сценарист на повечето си клипове. За "Някъде там" артистичната дама пише сценарий, който се превръща в истинско предизвикателство за режисьора Васил Стефанов.
 От клиповете на Светла Иванова личи интересът й към нетрадиционното и разчупеното. Изключителният  финес, изтънчеността и стилът също също присъстват в нейните видеоклипове, а са и неразделна част от ежедневието й. Това е забелязано от режисьора Иван  Ничев и Светла е поканена да участва във филма му „Невероятните приключения на Крум Фелициано”.
 От лятото на 2007 г. парчетата на Светла Иванова влизат и в класацията World Chart Express на MTV.

отпечатай новината

Новини

Орлин Павлов пя на промоцията на Светла Иванова

Малко преди празника на влюбените в клуб “Студио...

Светла Иванова била стриптизьорка

Още преди години се появи слух, че певицата Светла...

Светла Иванова лансира нова песен

Последният сингъл с видео версия на Светла Иванова се...

Светла Иванова: Кръстих героинята си на Станишев

Главната героиня Вихра Станишева в последната книга на...

Светла Иванова отслабва с йога и шоколад

Певицата и писателка Светла Иванова , която преди...

Няма коментари към този профил !