Панайот Панайотов в образа на Ал Бано...

Любимото шоу за имитации „Като две капки...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Андреа направи еволюция в поп-фолк с клипа на "Докрай"

отпечатай новината

25.07.2011 16:20 | Видян 17566 пъти | Гласували 2

Андреа направи еволюция в поп-фолк с клипа на

Кога беше последният път в който гледахме с такъв интерес видеоклип на българска певица? В „Докрай” Андреа дава всичко – от лека доза самоирония, през реалния живот, до кадри с Азис, флирт с мъртви риби и колесница от човешки впряг. Само за няколко часа таблоидите и интернет направиха вдъхновяващи анализи кадър по кадър на видеото. 

Дебатът сега е дали „Докрай” е футуристично произведение или просто пикантна сензация, показваща моралът на обществото? Андреа настоява и за двете.
Еротичните кадри с третата в конкурса „Мис Плеймейт 2011” Моника Валериева, Азис като „сицилианска вдовица”, опитващ се да „обладае” Андреа и хората-мишки - казват не малко неща за времето в което живеем?

Но може ли „Докрай” наистина да ни разказва реалността?
Дори като видео на крайностите внушението е ясно: дребните и завистливи души са олицетворени като мишки, гледащи зад стъклена стена жената, на която така силно искат да приличат и достигнат, но Андреа подчинява в края на видеото като впряг за своята колесница. Азис, Маника Валериева, кадрите с татуираните крила върху гърба на певицата, мъртвата глава на риба, диоптричните очила и розов заек върху бикините й, просто увеличават внушението и ни отвеждат наистина докрай в разказа. Освен това в тази провокация Андреа запазва здравословна доза от своя сексапил. Но това, което наистина прави впечатление тук е не само новите режисьор и композитор – Жоро Марков и Оцко, а и едно израстване на Андреа. Този продукт има още едно много ярко послание: „Да, надживях увлечението си по поп икони като Мадона, Гага и Агилера. Сега е време да ви покажа моите граници на влияние!”

Това не е видео клип, в който музикалния език е фокусиран еднопланово върху танците и секса. Андреа руши клишетата, така както ги създава. Певицата просто ни предупреждава да помuслим върху посланията. Защото на практика те са нейната истинска промяна. Подчинявайки ни на своята неподправена искренност. 

Да, „Докрай” може да не революция или най-великият видеоклип правен някога, но със сигурност е бляскаво щурмуване на всички класации за следващите месеци. Освен това е голяма крачка в кариерата на Андреа. И още нещо: дива и странна, тя ни доказва, че  може да е последната видео кралица на този жанр!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !