Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Димитър Рачков в любовен триъгълник

отпечатай новината

24.01.2011 21:30 | Видян 6469 пъти

Димитър Рачков в любовен триъгълник

В оплетен любовен триъгълник се оказва Димитър Рачков заедно с актрисата Елена Петрова и директора на театрална формация „Мелпомена” – Светлин Стоилов. Любовната сага се преплита в сценария на комедията „Благородния испанец” с режисьор Велко Кънев. Пиесата по Съмърсет Моъм разказва за група английски туристи в Испания.

Шефът на театъра, чийто герой е испанец с благородно потекло, е отчаяно влюбен в Елена, която пък играе очарователната вдовица Марион. Тя обаче отказва всички директни предложения на Стоилов и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неовладяно комично, когато испанецът отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

Във върволицата от недоразумения са въвлечени влюбените капитан Чалфорд (Димитър Рачков) и сестрата на Марион – Люси (Жанина Дончева, която пък е съпруга на Светлин Стоилов). Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите – френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова) някогашна красавица.

Комедийният ефект на постановката се засилва и от забавните превъплъщения на Димитър Рачков, който по време на цялото действие се появява на сцената извън сценарий полугол, разсмивайки Елена и Светлин с щурите си номера.

Идеята за постановката на „Благородният испанец“ е на бившия директор и основател на „Мелпомена“ – покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на първата сценична версия. С ролята на испанеца той дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях“.

С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова.

В близките седмици зрителите от столицата могат да видят „Благородният испанец” на театрална сцена „Сълза и смях” - утре, 25 януари, и на 5 февруари /събота/. Цената на билетите е 18 и 20 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !