профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

отпечатай новината

Новини

Рачков ще бъде кум на Зуека

Димитър Рачков ще бъде кум на сватбата на Зуека с втората...

Рачков забавлявал Тодор Живков по Коледа

Ранните театрални изяви отвеждат 13-годишния Димитър...

Зуека и Рачков станаха синоптици по Нова

Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека спретнаха голямо шоу...

И Рачков влиза в Откраднат живот

Колоритният комик Димитър Рачков е голямата изненада за...

Защо се разделиха Рачков и Игнатова?

В продължение на 8 години актьорът Димитър Рачков и...

Рачков и Мария разделени

Димитър Рачков и Мария Игнатова са окончателно разделени,...

Ненчо изхвърча заради скандал с Рачков

Ненчо Балабанов изхвърча от „Господари на...

11
Venceslav kovachev 27.09.2011 21:30ч.

Ало,шефове на БТВ,до кога ще държите на екран този лумпен Димитар Рачков,както и неговата продукзия "пълна лудниза"Само губите ефирно време.Нищо интересно-наистина лудница.Това за мен не е артист,а душевно болен човек.

10
KRASI 30.06.2011 21:54ч.

MOGA SAMO DA MU POJELAIA DA E JIV I ZDRAV I DA PRODOLJAVA DA RADVA NARODA

09
ангел е 18.01.2011 22:02ч.

Найстина той е велик човек и актьор

08
Атанас Тодоров Тодоров от Бургас 07.07.2010 00:09ч.

Димитър Рачков,това е най добрият комик,той има голяма дарба, да е жив и здрав и все така да ни весели....SUPER SIIIIIII

07
bla bla * 10.04.2010 22:11ч.

unikalen aktior . nqmam kasmeta da go poznavam , no sum sig. 4e 6te e i unikalen 4ovek