профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

отпечатай новината

Новини

Рачков спасява брат си от затвора със 100 бона

Димитър Рачков е впрегнал армия от адвокати, за да...

Синът на Рачков със 120 лв. хонорар на ден

10-годишният Димитър Рачков-младши е най-новото...

Синът на Рачков влиза в Откраднат живот

Димитър Рачков-младши и Цветан Алексиев ще влязат с...

Рачков измъкна брат си от затвора с тлъсти връзки

Родственикът на популярния водещ, по-известен в морския...

Димитър Рачков гост в Откраднат живот

Оказа се, че и Димитър Рачков влиза в състава на...

Рачков сложи 10 камери в имението си

Гордостта на сливенското градче Твърдица –...

Рачков откри новия сезон на Капките по гащи

Какво ли не прави мерака за реклама, пише ПИК. Шоуто...

11
Venceslav kovachev 27.09.2011 21:30ч.

Ало,шефове на БТВ,до кога ще държите на екран този лумпен Димитар Рачков,както и неговата продукзия "пълна лудниза"Само губите ефирно време.Нищо интересно-наистина лудница.Това за мен не е артист,а душевно болен човек.

10
KRASI 30.06.2011 21:54ч.

MOGA SAMO DA MU POJELAIA DA E JIV I ZDRAV I DA PRODOLJAVA DA RADVA NARODA

09
ангел е 18.01.2011 22:02ч.

Найстина той е велик човек и актьор

08
Атанас Тодоров Тодоров от Бургас 07.07.2010 00:09ч.

Димитър Рачков,това е най добрият комик,той има голяма дарба, да е жив и здрав и все така да ни весели....SUPER SIIIIIII

07
bla bla * 10.04.2010 22:11ч.

unikalen aktior . nqmam kasmeta da go poznavam , no sum sig. 4e 6te e i unikalen 4ovek