2 год. разлика

Лейди Гага изглежда е заимствала тоалета си за...

Да купуваме ли цветна сол: Какво да...

В момента много на мода са цветните видове сол - черна,...

Защо държавата оттегли адвоката си по делото с Домусчиев ни дължи 53 млн. лв., а вие ходите с него?

отпечатай новината

27.11.2020 14:05 | Видян 224 пъти

Защо държавата оттегли адвоката си по делото с Домусчиев ни дължи 53 млн. лв., а вие ходите с него?

„Дружеството „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД, което е закупило 70% от капитала на „Български морски флот“ ЕАД, продължава да не изпълнява задължението си към българската държава и да не заплаща неустойки по приватизационния договор в размер на над 53 млн. лева”, съобщи народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев по времето на парламентарен контрол в Народното събрание.

Всъщност, както 19 минути писа, парите са повече с лихвите, а заедно със задълженията към НАП и НОИ надминават 60 млн.лв. Но никой не си ги иска, дори данъците и осигуровките за 4 млн.

„Как така българската държава позволява да бъде разигравана от един бизнесмен и негови фирми продължават да участват в обществени поръчки и да получават нови десетки и стотици милиони левове? В същото време членове на кабинета се явяват на обществени мероприятия с този бизнес и дори седят на една маса с него по балове. При положение че той дължи на българите 53 млн. лева, когато ние нямаме линейки“, изрази възмущението си проф. Гечев.

Социалистът обяви, че по този случай Агенцията за приватизация е оттеглила своя представител от Арбитражния съд, за да бъде назначен служебен: „Как така българската държава се отказва от правото си да определи кой да я защитава? А този, който дължи 53 млн. лв., дали няма да отдели 1 млн., за да си назначи защитник, как мислите?“.

„Още повече, че Европейският съд се е произнесъл, че когато става дума за интересите на държавите членки на ЕС, нещата се решават в съда, а не в арбитража на някакви бизнес асоциация“, добави депутатът от групата на левицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !