Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Яка чалга на яхтата на Домусчиев в Турция, струва двойно на неустойката му към държавата за БМФ

отпечатай новината

05.10.2020 14:46 | Видян 3335 пъти

Яка чалга на яхтата на Домусчиев в Турция, струва двойно на неустойката му към държавата за БМФ

Известният журналист Веселин Дремджиев, познат още като водещ на По света и у нас и Всяка неделя, а напоследък на Денят по ТВ+, първи пусна кадри от яхтата KD на Кирил Домусчиев с гърмяща от нея чалга насред тихото пристанище Гьочек в Турция, които виждате и на сайта 19min.bg. На тях се отличава, макар в сумрака, фигурата на лидера на КРИБ, който върти кючек в ритъма на Софи Маринова и други фолкзвезди за срам на работодателите и индустриалците, както и на целия български бизнес.

Преди 3 години, през октомври 2017 г. тогавашният вицепремиер и сегашно вице на Цвета Караянчева в Народното събрание – коалиционният партньор на ГЕРБ Валери Симеонов заяви: „Собствениците на Български морски флот са се изплашили, че другата година ще трябва да платят 50 млн.лв. неустойки по неизпълнението на приватизационния договор и купуват панически кораби – барем добутат донякъде задължението си за поддържането на тонаж, след като нарязаха на старо желязо купените от държавата кораби. Стига се дотам, че са включили във флота и новата си 120-метрова луксозна яхта”.

Домусчиев контрира, че „90% от твърденията на Симеонов са неверни”. Вероятно има предвид, че яхтата му не е като на истински олигарх – 120 м, а „само” 56 метра.

KD – името носи инициалите на боса на КРИБ, е произведена в Италия и се оценява като нова на около 50 милиона евро.
Това е близо 2 пъти повече от парите, които още преди 1 година Домусчиеви трябваше да заплатят на хазната – т.е. на всеки български данъкоплатец.

Фирмата КG Меритайм Шипинг на братя Домусчиеви ( KG от имената им Кирил и Георги) вече от година дължи 52 252 446 лв. на хазната като глоба за неизпълнени задължения по приватизацията на Българския морски флот, които няма официални данни да е платила, а това вероятно води и до наказателни лихви от 10% върху ОЛП или още 5,252 млн.лв. Интересно е, че в БМФ фирмата на Домусчиеви е в съдружие 70 на 30% с МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, т.е. с държавата, която кой знае защо не си търси парите в размера на коледните добавки за пенсионерите.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !