профили

Любомир Милчев- Денди

Любомир Милчев- Денди

Рождена дата: 00.09.1963
Пол: Мъж

Денди е роден в град Дупница и е на 50 години. Името му е Любомир Милчев, но за обществото е извествен с прозвището Денди. Въпреки, че родния му град е Дупница, той никога не е живял там - местожителството му е в Перник, а после и в София.Той е писател - автор е на 13 книги.

През 1988 година е завършил Висшето си образование в Софийския Университет "Св. Климент Охридски" със специалностите - "Културология" и "Българска филология". Докато трае доктората му, той специализира в Германия в университетите на градовете Бохум и Хайделберг.Първата му издадена книга се нарича "Проглеждането на гледката". През 1996 година става водещ в предаването на Кодак излъчвано по БНТ - "Семеен албум". През 2000 година издава втората си книга, носеща името "Далматинецътъ Марципанъ", а следващата година издава и третата си книга.

През 2004 година организира бала на фондацията "Българско национално наследство". Същата година издава и четвъртата поред книга. Той води и много рубрики, както модни така и светски за много български издания.Със своята ексцентричност и артистичност добива популярност в страната и бива канен в редица предавания, като "Сблъсък", "Искрено и лично", "Вот на доверие" и много други.

През 2006 година участва в предаването "Вип Брадър". Той не бе сред финалистите и след излизането му от къщата издава 5-та си книга. През 2013 година Денди отново влиза в реалити формата. Този път обаче се класира на трето място.

Най-добрите думи, които е чул за себе си са: ''Машала Ефенди Харизматик''

отпечатай новината

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !