профили

Брижит Бардо

Брижит Бардо

Рождена дата: 28.09.1934
Пол: Жена

На 28 септември 1934 г. е родена Бриджит Бардо – френска актриса и модел от 60-те години на ХХ в. Родена е в Париж - в семейството на индустриалец. Бардо е основателка на благотоворителен фонд за защита на животните. Автор е на книга с мемоари Инициали Б. Б. (1996 г.). Филмография: И Бог създаде жената …, Парижанката, Искате ли да танцувате с мен? (1959 г.), Истината (1960 г.), Бабет отива на война, Частен живот (1962 г.), Презрението (1963 г.), Булевардът на Рома (1973 г.) и др.

През 2006 година Бриджит Бардо помоли шведския премиер Йоран Першон да й предостави гражданство. Тя му написа открито писмо, в което заяви, че се срамува от страната си, защото в нея никой не спазва правата на животните. Легендарната актриса се смята в последно време обвързана с Швеция и предполага, че ще прекара последните години от живота си там. Бардо пише още на Першон, че трябва да подобри живота на норките във фермите.

През 2004 година 24 танцуващи мечки, служили за прехрана на ромски семейства в България, бяха върнати към дивия живот в Рила благодарение на фондацията на Бриджит Бардо и австрийската неправителствена организация за защита на животните Vier Pfoten (Четири лапи).

отпечатай новината

Новини

Затрудненото ѝ дишане бе вследствие на жегите: Съпругът на Брижит Бардо

Брижит Бардо е имала нужда от кислород заради проблеми с...

Осъдиха актрисата Брижит Бардо за обида

Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Брижит Бардо...

Съдят Брижит Бардо за расистки изказвания

Френската филмова легенда и секс символ от 50-те години...

Брижит Бардо: Накрая ще стана комунистка…

Брижит Бардо ни прие в дома си по-миналата неделя, 25...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !