Добрич отбеляза 83 години от...

С панихида и поднасяне на цветя започна празничният ден...

Sofia Fashion Week - три дни мода,...

Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia...

Божидара стана най-сръчната мома във Фермата

отпечатай новината

20.10.2017 10:50 | Видян 2204 пъти

Божидара стана най-сръчната мома във Фермата

Божидара Бакалова претърпя пълна промяна само за няколко дни във „Фермата“ и си спечели титлата „най-сръчната мома“.

Ексцентричната дизайнерка не беше от най-работливите в първите дни на риалитито. После стана деспотичен фермер на седмицата, който подлуди всички, а седмица по-късно осъмна на ратайския бряг, вършейки най-мръсната работа. След дуела, в който победи Анита обаче, Божидара е решила да покаже друго лице на фермерите.

Тази вечер тя спечели фермерите, които представиха поредния стар българския обичай – традицията за избор за най-сръчна мома. Половината дами трябваше да омесят по една питка, а другата част да бродират. След това трябваше да облекат най-бързо фолклорна носия. Божидара омеси най-вкусната и красива питка и се справи със задачата най-бързо.

„Развълнувана съм, защото бях в изгнание, изтезаваха ме и само седмица по-късно от най-галената Богданка станах най-сръчната мома“, доволна беше Бакалова. При избора й за дуел, тя се обиди от това, че останалите й обясниха, че работела най-малко и я нарекоха „галена Богданка“, което амбицира Божидара сериозно да запретне ръкави и да работи над селските си навици и тя дори се научи да дои.

Бакалова беше доволна, че е спечелила одобрението им именно след участието си в стар български обичай.

„Така се връщаме към корените си и така можем да разберем повече за себе си, когато знаем повече за прадедите си може да стоим по-горди”, обясни най-сръчната мома на фермата.

Източник: HotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !