Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Влади Въргала: Станах алкохолик заради баща си!

отпечатай новината

19.07.2016 09:01 | Видян 2361 пъти

Влади Въргала: Станах алкохолик заради баща си!

Влади Въргала призна, че е бил алкохолик и че е посягал за дълго към чашката в трудни за него моменти, пише "Всеки ден". В разтърсваща изповед пред журналистката Кристина Патрашкова за предаването „Папараци" известният актьор и режисьор разказа, че първият път, когато набързо изпразвал бутилките, бил, когато баща му починал в ръцете му.

Владислав Карамфилов направи и още едно лично признание - че татко му бил алкохолик и всъщност си отишъл от много пиене. След като погребал баща си, Въргала, който по това време все още бил студент във ВИТИЗ, искал да види какво е да пиеш всеки ден в продължение примерно на седмица. „Моят татко умираше. Той беше алкохолик. Аз се грижех за него. Един ден той изчезна и се оказа, че се е върнал в Силистра, където имаше наследствен имот. Тогава учех във ВИТИЗ, вече бях известен като Влади Въргала", разказа режисьорът на „Операция „Шменти капели".

По-късно татко му сам постъпил в старчески дом в дунавския град, защото вече не бил в състояние да се грижи сам за себе си. „По онова време съм направил каквото съм могъл, за да се погрижа за този дом. Но татко не спираше да порка", каза с тъга Карамфилов. Той отишъл да види баща си часове преди да затвори завинаги очи. Възрастният мъж умрял в ръцете на сина си и на дъщеря си.

Алкохолът коствал брака на баща му с майката на актьора. И така преди 16-17 години Влади Въргала решил да се постави на мястото на татко си. „Исках да видя какво е да пиеш една седмица всеки ден. За пръв път се завих с мъглата на алкохолната неадекватност", разказа искрено Карамфилов. В един момент обаче осъзнал, че трябва да спре да пие и го направил. Вторият път в живота си, когато бил в плен на алкохола, бил, когато снимал известния си игрален филм „Операция „Шменти капели" и когато по средата на снимките разбрал, че няма повече пари, за да го довърши.

Тогава актьорът тегли кредит и ипотекира апартамента си и за малко щеше да загуби дома си. Самият той бе на ръба на фалита и отново посегна към чашката за дълго време. Накрая, за да може да реализира лентата, Въргала взе личен заем от собственика на КТБ Цветан Василев и затова дълго време, дори когато банката на олигарха беглец фалира, актьорът го бранеше. В крайна сметка, благодарение на съпругата си Силвия, на семейството и на близки приятели актьорът успял да се оттласне от дъното и да спре да пие. Сега Въргала се закле, че не пие и увери, че никога през живота си не е взимал наркотици.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !