Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Джулиан Мур всъщност е Смит

отпечатай новината

28.02.2015 11:06 | Видян 6682 пъти

Джулиан Мур всъщност е Смит

Джулиан Мур е уникат в Холивуд. През 2002 г. тя е номинирана едновременно за Оскар за главна и за поддържаща роля. Първата е в „Далече от Рая”, а втората е за „Часовете”. Тази година тя спокойно можеше да надмине себе си и да получи пак две номинации, но и двете  за главни роли. Защото на последния фестивал в Кан тя взе женския приз за ролята на „Хавана” в „Карта към звездите” на Кроненбърг, а „Оскар”-ът в понеделник  й дойде за „Все още Алис”. Общо кандидатурите на Джулс за академичния приз са 5 – първата номинация идва още през 1997 г. за ролята й в „Буги нощи”, две години по-късно се бори с изпълнението си в „Краят на аферата”. 17 години търпение, на което далеч не всеки е способен, особено докато прави кариера на толкова високо ниво в най-безмилостната индустрия на света. „Няма бизнес като шоубизнеса”, както изпя класикът.
 
Кой би повярвал, че „новата Мерил Стрийп”, както наричат Джулиан заради факта, че само тя успя да изгради кариера не на база сексапил, а на сложни и психически натегнати образи и да задържи темпото вече 2 десетилетия, стартира пътя си пред камерата от сапунка. Едва ли мнозина у нас си спомнят сериала „Докато свят светува”, неуспял да измести от сърцата на родните домакини вечния и светия „Дързост и красота”, който незнайно как ги вълнува вече 21 години. Джулиан се появява на малкия екран през 1985 г. в тъповатите роли на 2 сестри, които играе едновременно. 
И вече 30 години не напуска снимачната площадка
 
Макар и ненавършила 25 години, понеже родена през декември, успява да блесне от самото начало и е отличена с „Еми” за „дневна драма”, както е красивото име на следобедните сериали за щатската критика. Джулиан Мур всъщност се казва Джули Ан Смит. Амбициозната дама попада в Холивуд едва на 30, когато повечето актриси там вече са ги отписали, освен най-големите късметлийки или най-гениалните в професията между тях. Нейният шанс е срещата с Робърт Олтман, който я вкарва в играта. През 1994 г. й потръгва с „Вуйчо Ваньо”, а през 1997 г. попадането й в каста на суперпродукцията „Джурасик Парк” я прави холивудска звезда, макар и от Б-група.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !