Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Александра Жекова превзе белите писти с пиринска носия

отпечатай новината

24.03.2014 11:15 | Видян 3370 пъти

Александра Жекова превзе белите писти с пиринска носия

Красивата надежда в сноуборда успя за пореден път да ни накара да се почувстваме горди, че сме българи, като покори планината с автентична народна носия. Александра Жекова застана пред обектива, за да покаже красотата на българската традиция в подкрепа на кампанията „Преоткрий традициите“.

Снимките се състояха именно на пистата, там където многократно е доказвала силата на българския дух пред света. Сани, както я наричат всички, сама избра носията, която да облече и не случайно се спря на такава от пиринския край. С присъщата си усмивка и искренна радост, отправи своето послание към всички българи, като даде пример, затова че не трябва да забравяме корените и да пазим ценностите си.

„Поласкана съм, че получих покана да се включа в инициативата „Преоткрий традициите“ и се радвам да бъда част от нея. Смятам, че е много важно българите да почитат нашите традиции и културата. Много уважавам и харесвам Нешка Робева за всичко, което е постигнала в живота и в спорта. Изключително много харесвам българските традиционни носии, те са уникални и всяка съдържа типичен елемент за своя край“, споделя Сани за участието си в кампанията.
 
„Преоткрий традициите“ е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец (от 10 март до 10 април), всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“ - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.

Спектакълът „Мистерията Еньовден” ще се състои в три поредни дни на 8, 9 и 10 април 2014 година в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото на спектакъла е в 20:00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и online на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !