Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Сани Жекова топи снега с борд уникат

отпечатай новината

11.04.2011 17:30 | Видян 3009 пъти

Сани Жекова топи снега с борд уникат

Уникален борд помага на НАЙ - ДОБРАТА ни сноубордистка Александра Жекова да е все по-бърза и да печели в бордъркорса, разкриха тайната тя и треньорът ѝ и неин баща Виктор Жеков.Дъската е специално разработена от таткото със специфични особености, съобразени със стила и качествата на дъщеря му.

„За пръв път направих борда й преди 4 г., като дадох спецификите на фабрика, която да го изработи, но по моите данни и изисквания, разкри Виктор. – Много състезатели след това започнаха да крадат и копират идеите и тънкостите, които бях вкарал в модела. Спортът ни обаче е динамичен и се развива страшно бързо и откъм техники, и откъм тактики, така че се наложи да конструирам и второ поколение. Сега предстои още едно издание, но хубавото е, че сме с крачка пред съперничките й.

Освен това от известно време мисля върху изработката на специален тренажор, на който да тренираме ролери, завои и т.н., но не знам дали ще ми остане време да го направя”, издаде бъдещите си планове той.

Баща и дъщеря бяха главни действащи лица в проекта Закуска за шампиони на пресклуб България, където двамата хапнаха филийка черен хляб с шунка и яйце, мюсли, плодове и натурален сок, като разкриха любопитни подробности относно хранителния режим на сноубордистката.

„Не ям пилешко, защото има много аптекарски вкус, сподели Сани. – По принцип на състезание основното ми хранене е сутрин, често пропускам обяда, а вечерята гледам да е лека. С удоволствие хапвам телешко, но не в България, защото тук то е от доста старо теле. Харесвам японската кухня, а това, което ми се получава най-добре, когато готвя, е лазаня с ябълки, стафиди и сос Уорчестър по рецепта на майката на приятеля ми Алекс Пулин.

Не докосвам газирани напитки, а от алкохола си позволявам по чаша вино при повод”, категорична бе тя, а баща й добави, че храната е пряко свързана с представянето на спортиста в състезанията и затова са изчели тонове литература по въпроса, а и се съветват с немски специалист относно хранителния режим. Чаровницата сподели още, че когато се прибере от чужбина, често се плаши от мизерията, разрухата и мръсотията у нас.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !