Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Мерилин Монро - агент на КГБ

отпечатай новината

13.08.2012 13:30 | Видян 3907 пъти

Мерилин Монро - агент на КГБ

По повод 50 годишнината от смъртта на Мерилин Монро, руските служби разсекретиха досиетата и доклади, свързани с нея, събирани по време на нейната визита в Москва през 1959 г., както и данни, събирани от дипломати и КГБ-шпиони в САЩ. Неочаквано стана ясно, че бивш дипломат с партизанско име  Вадим Викторович е имал дълбока любовна връзка с топ звездата и дори е трябвало да я вербува за агент на КГБ.

Според историята, разсекретена от руските служби, Вадим се запознал с Мерилин на прием на Демократическата партия в Ню Йорк.  Руският шпионин бил официално на служба в съветската мисия на ООН. Щом ги представили един на друг, Мерилин му направила комплимент, че прилича на актьор. Малко по-късно двамата си шушукали, а тя го гледала със съблазнителния поглед от рекламите.

Между двамата пламнала романтична връзка. Мерилин още била съпруга на писателя Норман Мейлър, и се пазела от скандал, затова двамата трябвало постоянно да избягват гонещите я по петите папараци. Всяка сутрин, след див и неумерен секс с нея, Вадим сядал и пишел докладите си до КГБ, стараейки  се да избягва по-пикантните подробности.

Според руското ченге, Мерилин хлътнала сексуално по него. "Нямахме дълбока връзка, но сексът ни беше превъзходен", разказва той. Харесвали еднакви щуротии в леглото и се разбирали там без излишни думи.

Освен това Мерилин била фен на руската литература и на Достоевски, твърди Вадим. Тя пожелала страстно двамата да отидат заедно в комунистическата му родина и да правят опасен секс под носа на шпионите. Както казва Труман Капоти, заради доброто чукане си струва да се обиколи земното кълбо. Мерилин започва да работи по плана си.

През 1959 г. тя се явява с целия си блясък на срещата на деятели на американското филмово общество със съветската делегация, водена лично от Никита Хрушчов. Тя подхваща разговор с Хрушчов и му съобщава за горещото си желание да посети СССР без, разбира се, да уточнява романтичния подтекст на това желание.

Мечтаният от блондинката "опасен секс" става тема на среща на върха. През 1959г в Кремъл се провежда среща на върха, на която присъстват Хрушчов, Микоян, Громико и тогавашният шеф на КГБ Шелепин. Те са информирани от Вадим за истинската причина Мерилин да иска да дойде в СССР. Но това не им пречи да се надяват, че може да успеят да я вербуват.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !