Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Елица Тодорова и 1000 човека българско хоро разтърсиха Олимпийският Стадион в Берлин!

отпечатай новината

05.07.2011 16:00 | Видян 4213 пъти

Елица Тодорова и 1000 човека българско хоро разтърсиха Олимпийският Стадион в Берлин!

България разтърси Олимпийския стадион в Берлин не с какво да е, а с красотата и магията на българския фолклор. Над хиляда българи, облечени в специално изработени ризи с народни мотиви, заляха Олимпийския стадион в Берлин и смаяха целия свят, съобщи за БТА Елица Тодорова.

Уникалната певица и барабанистка Елица Тодорова и професионалните танцьори на Лира Денс на сцената, под дъждовната стихия на стадиона танцуваха 550 самодейни танцьори, облечени в традиционни български носии от всички етнографски области на България и над 700 любители.

В него взеха участие ансамбли и школи за изучаване на българския фолклор от София, Велико Търново, Плевен, Кюстендил, Бургас, Пазарджик, Смолян, Добрич и Сливен.
С космополитното си изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин", преливащо в енергийната стихия на песента "Вода" и кулминационното заиграване на българско хоро на "Пусто, но лудо и младо" от 1000 човека, Елица Тодорова и танцъорите вдигнаха на крака публиката от цял свят на Олимпийския стадион в Берлин с бурни аплодисменти.

Кулминацията на изпълнението бяха двете малки дечица, които заедно с Елица пуснаха два бели гълъба към небето, символизиращи идеята за Световен мир.
България бе единствената страна, която се представи с толкова мащабен проект по време на Световния фестивал на културата. Силата на българския дух и величието и красотата на българския фолклор бе излъчено от стотици медии, отразяващи грандиозното събитие и запечатано в сърцата на милиони зрители от цял свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !