Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Стъкмистика

отпечатай новината

20.05.2011 14:35 | Видян 3658 пъти | Гласували 1

Стъкмистика

Екипът на Българо-руската инвестиционна банка, която роди СИБАНК, завзе Българо-американската кредитна банка. Не, това не е виц. Това е истинска история от България тези дни.
Преди две седмици, когато Супер 19’ написа, че Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев имат апетит за малкия трезор, мнозина скептично клатеха глави. Е, оказа се, че си е научен факт.
По повод лашкането в геополитиката от Русия до Америка, коментар не се изисква. Както се казва, парите нямат нито мирис, нито вкус. Важното е да са милиони. Парите обаче имат апетит. В преносен смисъл, разбира се.

Така навързваме нарасналия глад за премиерстване на близкия до кръжеца от БРИБ и БАКБ вицепремиер Дянков. На него Кръгът Вашингтон, за който сме писали неведнъж и дваж, възлага своите надежди да сбъдне мечти, които Бойко Борисов не иска да сбъдне. Защото е истински политик и играч. И си прави сметките, както трябва.

В Клуба на желаещите обаче сметките се правят без кръчмар...
Също като в българската статистика. Помните ли как навремето я наричахме “стъкмистика”. Та и сега, както ще прочетете, си е като при Тато. Оказва се, че крехкият, почти нулев ръст, дето уж ни говори, че сме били излизали от кризата, всъщност е спад. Ама като се ревизират данни от минали периоди в посока надолу, вече изглежда като ръст. Ако се оплетохте и не си водите в превод тази еквилибристика, прочетете материала до този коментар...

Икономиката на капитализма обаче е различна от икономиката на социализма. При старата беше лесно – когато сметката се прави без кръчмар, братският Съветски съюз дава, каквото трябва: дали е петрол, дали са пари или ядрено гориво, все тая.

В новите условия, ако сметките се правят без кръчмар, си ги плащаме сами.
За да има справедливост, отпускаме малко края със сюженти тип Богатите също плачат. Ще прочетете за мъката на Брад Пит, разделен между Анджелина и новата си Белла, за болежките на Джони Деп, след като е прибрал 50 милиона долара за новите Карибски пирати и други кански истории.

Още по-драматично настава от разказите ни за Края на света, който ще се разиграе от 21 май до 21 октомври според американски инжеренер, на когото вярват 200 милиона души.
Или от сагата как “толкоз просто и логично” ЦРУ елиминира президента Кенеди, понеже искал да управлява тайната си служба и да й смени директора.

Няма как да не си пожелаем по-добри новини до другия петък. Все пак, идва Празникът на буквите и на думите. Нашият празник. 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !