Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Двама от медиците 3 години след ада в Либия

отпечатай новината

03.11.2010 14:00 | Видян 6180 пъти

Двама от медиците 3 години след ада в Либия

Във вторник вечер на гости на Иван & Андрей бяха двама от медиците, които се спасиха от ада на либийските затвори - Кристияна Вълчева заедно със съпруга си д-р Здравко Георгиев. Двамата водещи си говориха с тях за съдбата им след връщането от Либия, защо Кристияна е без работа и чувстват ли се огорчени и намразени от сънародниците си.  

3 години след освобождаването си медицинската сестра казва за себе си, че се чувства добре. Тя продължи: „Свободата оценяваме само, когато я загубим! Всеки си има своята Либия! Понякога едно малко нещастие може да те срине!”.

Въпреки че има диплома за рехабилитатор, Кристияна дълго време не може да си намери работа. „Почуках на много врати, но не се получи!” – разказва тя. Оказало се, че за сестри има работа, но не и за рехабилитатори. Сега вече Кристияна е щастлива, защото преди няколко дни й предложили да работи като рехабилитатор в една болница.

Независимо от тежкия либийски период в своя живот Кристияна е готова да замине зад граница с изключение на арабските държави, разбира се. „Намеря ли добра възможност веднага ще отида в чужбина!” – категорична бе тя.

Съпругът на Кристияна Вълчева – д-р Здравко Георгиев, пък по ирония на съдбата от скоро работи в здравната каса. Той се е отказал да практикува професията си след 28 години като лекар и педиатър. Най-мъчно му е за това, че не може да се върне към любимата си професия. От 6 месеца работи в здравната каса, а за месечната си заплата казва, че стига, колкото за 1 седмица. Д-р Георгиев призна, че все още се издържат с пари от Либия. Той твърди, че продължава да е слабо запознат със здравеопазването, защото според него в България няма такова. От ефира на вечерното шоу той най-сърдечно призова: „Братя, българи, не се разболявайте!”. Поруганият в Либия медик заяви, че подкрепя всеки, който иска да замине в чужбина, въпреки всичко ужасно, което е преживял извън пределите на родината си.

Като компенсация за всичко причинено в Либия България изплати по 10 хил. лв. на всеки от медиците, а също така получиха по един апартамент. Някои хора доста спекулират с това, а самата Кристияна призна, че със съпруга й са получавали негативни коментари по този повод. Според нея има такива, които скрито проявяват злоба, но и други, които ги срещат по улицата, прегръщат ги и им се радват.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !