Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ТВ-водеща полетя над Слънчев бряг

отпечатай новината

12.07.2010 09:20 | Видян 6450 пъти

ТВ-водеща полетя над Слънчев бряг

Зейнеб и екс адреналинката Яна полетяха над Слънчев бряг.
Това се случи в предаването „ На кафе”,  което посвети цяла седмица на морето и остави за десерт атракциите по родното черноморие.

Репортерките „ На кафе” бяха окуражавани от студиото в София от водещата Гала да изпробват най-новото забавление, което е хит това лято по морето – „Аеродиум”.
„Аеродиум” е съоръжение, което позволява на човек да полети без помощни средства, защото използва вертикална въздушна струя, която го издига и е наричан още ограничен парашутизъм или bodyflight.  Единственият „Аеродиум” на Балканите отвори врати преди малко повече от месец и е позициониран в Слънчев бряг до картинг-пистата. Той привлича наши и чужди туристи, които искат да опитат нещо нетрадиционно и да запомнят почивката си или просто да направят уникален подарък, най-често на любим човек. 

Асистентките на Гала – Зейнеб Маджурова станала известна с участието си в Биг Брадър и екс адреналинката Яна бяха посрещнати от представителя на „Аеродиум” Теодор Саралиев. В директен ефир Гала, зададе въпросите си към него и попита, дали технологията не е опасна и не може ли Зайнеб да отлети за някъде. Той, обаче обясни, че сигурността е гарантирана, защото заедно с всеки желаещ да полети има и инструктор, както и втори човек, който контролира силата на въздушната струя, така че сигурността е приоритет.  За Зайнеб остава единствено да се отпусне и да се наслади на уникално усещане, което няма как да бъде преживяно в ежедневието.

В предаването не липсваше и драма, преди да полетят над Слънчев бряг заваля, но инструкторите увериха снимачния екип, че това не е пречка, а Зейнеб сподели въодушевено: „Ще успеем да полетим, на птиците не им пречи нито дъжд, нито сняг“.
Речено сторено! Първа за своя полет се отправи Яна, коята въпреки адреналинския си имидж умираше от страх, докато не се престраши и не полетя с инструктура. Секунди след това  на лицето и се изписа огромна усмивка. Гала, която първо каза притеснена „Обичам те, пази се!” по време на полета пригласяше от студиото екзалтирано „Ех, че е хубаво, инструкторите са виртуози, абсолютни майстори. Те участваха в закриването на зимните олимпийски игри в Торино нали?”.

След 2-минутен полет, смело във вихъра на въздушната струя се впусна и Зейнеб. Полетът на третия участник от екипа „На кафе”, обаче остана скрит за зрителите – това беше операторът от снимачния екип, който не устоя на изкушението и полетя свободно в небесната шир над Слънчев бряг. Както и това, че на Зайнеб двете минути не и стигнаха и тя се върна обратно, за да се издигне още по-високо и да се наслади на емоцията. Екипът остана доволен и в края на звездното си гостуване на Аеродиум  Слънчев бряг бяха твърдо убедени, че такова преживяване е уникално и трябва всеки да опита.
Освен Зейнеб и Яна към звездните почитатели на Аеродиум се присъедини и холивудският актьор Джеки Чан, който също ще направи свободен полет, само че не в Слънчев бряг, а в ... Шанхай.

Тези, които се чудят какво да правят през свободното време трябва да знаят, че технологията е не само безопасна в сравнение с другите въздушни спортове, като скачане с парашут или бънджи скок, но и изживяването е доста по-продължително, защото минималният престой във въздуха е две минути. Колко дълъг ще е полетът зависи от собственото желание, защото ограничение няма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !